今日咁岩黎到新蒲崗,行過見到間海膽主題嘅日本餐廳,一入門口見到個裝修都幾日系,舖入面以日本酒桶同千與千尋無臉男公仔作為擺設🤩,仲有售賣魚生外賣。一打開個餐牌,令我大吃一驚,原來價錢咁平😱平時魚生飯都要over$100,但依家$88已經有set食😛叫左兩個set,三文魚大蝦帶子丼、 生姜豚肉丼、同埋小食,雞軟骨粒、日式章魚燒。三文魚大蝦帶子丼set $88🐟🦐伴菜有沙律菜、麵豉湯,個刺身飯好足料,食材好新鮮,帶子大粒又好鮮甜。性價比極高,估唔到新蒲崗都有d咁有水準既刺身食😝😍生姜豚肉丼set $58🍱份量相當大份,豚肉滿滿,有洋蔥、青椒、蘿蔔絲,煮到好入味。即使係一個$58嘅定食,佢都好認真去做一碗麵豉湯,個湯入面係有蜆㗎👍🏻👍🏻👍🏻雞軟骨粒 $35份量多,炸得剛剛好,幾爽口,好食👅👅👅海膽手卷 $38然後我男朋友口痕,話見呢間野叫海膽仔,不如試吓食佢個海膽手卷。而個海膽手卷真係好好食,海膽味好香濃,果然冇改錯名,哈哈 😄如果唔係太飽一定要會試埋呢度啲海膽嘅嘢食!所以我哋下次一定會嚟試食北海道海膽手卷同海膽炒飯🍚

三文魚大蝦帶子丼set $88🐟🦐

生姜豚肉丼set $58🍱

雞軟骨粒 $35
份量多,炸得剛剛好,幾爽口,好食👅👅👅

海膽手卷 $38