今日約左老馬喺MK食完飯去開會~喺冇乜野諗法,為求飽肚暖胃聽聞呢間有唔少出色的小菜~就去左呢到!!入到去地方大枱椅多,行人路比較窄,想大搖大擺咁行都難,食物相片同推介餐牌貼到一牆都係,感覺好熱鬧!服務員要求我地坐張二人細枱~嘩~真係好細張,食碟頭飯還可以,但我地諗住叫小菜,所以同服務員爭取有利位置,幸好終有張大少少的4人枱…我心諗..D枱咁細,想點多D菜,做多D生意都難LA服務員十萬火急咁問我地要乜野~好似仲趕過我地咁..老馬好好人~任我拍板~!唔洗睇好耐就決定到食乜野~有鷄有湯又有蒸魚~樣樣都我的心頭好~!招牌鹽焗鷄(半只) – 賣相唔差~半只份量少左D,味道唔錯,唔會因比鹽醃過而變得太乾身,保留左唔少肉汁!!豬筒骨白菜湯 – 好似話係招牌菜之一~大大舊的豬骨煲的湯,可能加左魚一齊煲,所以白色得好緊要~飲落好鮮甜,加埋白菜仔啱啱好~ 出左門口..發覺有點口乾~就知道D湯入面有’師夫’!~清蒸倉魚 – 應該係最無難度的菜式~只係略嫌佢醬料太多蒽花太少.掩蓋左魚本身的鮮味.而且蒸得太耐,有少少鞋口..幸好我呢個乜野魚都食的人心中,仍然係好好味~!老馬另點左個白飯,飯黎到好大碗,不過佢話D
今日約左老馬喺MK食完飯去開會~喺冇乜野諗法,為求飽肚暖胃
聽聞呢間有唔少出色的小菜~就去左呢到!!
入到去地方大枱椅多,行人路比較窄,想大搖大擺咁行都難,
食物相片同推介餐牌貼到一牆都係,感覺好熱鬧!
我心諗..D枱咁細,想點多D菜,做多D生意都難LA
服務員十萬火急咁問我地要乜野~好似仲趕過我地咁..
老馬另點左個白飯,飯黎到好大碗,不過佢話D飯好硬~又唔算唔熟,所以加左湯一齊食,扮湯飯~!
由於趕住開會,服務員問我地要乜野餐茶,我地話飲唔切唔要了,咁佢好似聽唔到咁問多次.
可能我地講既唔係佢心中的標準答案,所以扮聽唔到 V__V
清蒸倉魚
豬筒骨白菜湯
招牌鹽焗鷄(半只)
2014-02-06