今天朋友帶我去一間叫Daily13,在荃灣區開業只有三星期多,但食物水準竟然出奇地非常之好,香烤加拿大豬鞍扒配黑松露菌燒汁$178,已好耐未食過有這麼厚的豬扒,肉汁又多、慢煮肉質粉嫩,黑松露不會過火搶過豬的肉香,味道剛剛好,入口就散發肉汁香黑松露的香味,伴菜仲有小菇及薯蓉,真是一流水準,價錢非常平民化!而温泉蛋三文魚籽明太子忌廉汁扁麵$118 ,有很多大粒三文魚籽、明太子,明太子爽脆又不腥,有一些明太子汁伴住扁意粉,意粉煙韌不會腍,每條意粉充滿索晒忌廉汁,食到停不到口。蜜汁燒雞翼$58,皮脆肉嫰滑,而且有些蜜汁甜甜地,感覺好食過燒雞翼。蜜汁介末籽燒雞柳串$58,雞柳有2串,雞皮燒到脆卜卜,肉質就有少少乾,但點一些介末又幾好食。金沙朱古力$38,有一粒金沙朱古力在杯上,還有忌廉花在頂上,下面飲到一粒粒金沙是攪碎,不太甜仲好好飲。熱檸檬水$22,可解喝及消化腸胃。最後點了雪糕窩夫綠茶 $38,綠茶雪糕好香綠茶味,但窩夫簿身個隻,本人就比較喜歡食厚身些,伴一些oreo餅乾。店員推薦的辣椒朱古力蛋糕$38,猜不到辣椒也可以同朱古力做朋友,食時有香濃朱古力味,慢慢散發微辣在舌中,跟著濃厚朱古力味又回來,這個一定要推介比大家食,如果朋友們去一定要試試呀!仲有如果喜歡可以要求影相📸️即影即有留念。🥰🥰😋😋👍👍

+++++++++++++++