2019-09-17 109 瀏覽
餐廳空間幾大,樓底亦較高,座位寛闊,裝修偏時尚風格。被安排座位對著落地玻璃,睇到出面夜景,感覺舒服。小食拼盤一共有五款小食,包括蝦餅、黃金包、馬可、春卷、蟹肉卷。蝦餅比較彈牙,蝦肉結實,外層都係好香脆。黃金包炸得香口唔油膩,入口幾鬆化。馬可食落幾開胃,有香甜的菠蘿墊底,幾得意。卷皮好薄,裏面仲有粉絲木耳等等嘅餡料,口感豐富。蟹肉卷外層嘅腐皮炸得好脆,裏面當然有豐富嘅蟹肉,正!拼盤有個香濃的醬汁跟埋,更加惹味。泰式燒春雞燒春雞比較特別,炸過後好香脆嘅口感,肉質好厚實,配上特製醬汁,酸酸辣辣幾開胃,點了之後好似少了油膩嘅感覺,不過略嫌份量較少。香茅雞肉撈檬撈檬好大份,足料,配上青瓜絲、蘿蔔絲、芽菜、薄荷葉等配料,雞肉肉質食落算嫩滑。而檬粉食落都幾爽口,加上帶點酸甜嘅汁,感覺幾開胃清新。油酥餅就算冇叫咖哩,都想食油酥餅。食落唔覺得好油膩,幾有層次。

小食拼盤

泰式燒春雞

香茅雞肉撈檬

油酥餅
就算冇叫咖哩,都想食油酥餅。食落唔覺得好油膩,幾有層次。