2019-03-05
今日係觀塘行完街。朋友介紹我去the wave 睇下有咩好食。無意中俾我地發現到呢間裝潢好新潮又型格既餐廳。餐廳好大,座位好闊落,岩哂一大班人黎飲酒都得!😺而且仲好扺飲添!8點前,都係$38🍺食物方面,餐廳係M1 Group旗下餐廳,強調從不使用味精,只用高湯、新鮮雞湯、海鮮汁等等天然調味,強調係健康西餐👍食得夠放心。法式香草牛油焗田螺,😺即叫即焗,熱辣辣!有好多舊田螺,大大隻。田螺加上香草調味料,癖去腥味,食落爽口,好入味。仲有焗薯蓉舖底,食落好creamy好香滑👍香煎法國鵝肝,南瓜,煙肉半乾車厘茄,法邊豆加上帕馬臣芝士汁手工貝殼粉配白松露菌油🍝鵝肝外皮煎得香脆,一切開啲鵝肝汁真係好juicy! 好滋味!有入口溶化感覺。手工做嘅貝殼粉,口感煙韌而且麥味香。用左好多既配料襯托,味道豐富,白松露菌油味濃郁開胃,令到味道更加突出入味!🙂低溫慢煮乳豬件伴法邊豆,伴手指薯配無花果燒汁🐷乳豬皮燒得香脆,不要以為好難切開。由於乳豬經過低溫慢煮,所以乳豬好軟嫩!真係意想不到的驚喜!燒汁配搭無花果,味道不會好鹹,更帶點甜味清新。伴菜有黑醋火箭菜,能解解油膩感,好開胃!😬叫左餐廳既特色飲品,都幾好飲!G
法式香草牛油焗田螺,😺即叫即焗,熱辣辣!
有好多舊田螺,大大隻。
田螺加上香草調味料,癖去腥味,食落爽口,好入味。
仲有焗薯蓉舖底,食落好creamy好香滑👍
手工做嘅貝殼粉,口感煙韌而且麥味香。
低溫慢煮乳豬件伴法邊豆,伴手指薯配無花果燒汁
🐷
叫左餐廳既特色飲品,都幾好飲!
Grapeson🍷賣相好靚!
味道唔會好甜,又fresh !
登堂奶蓋茶🧀香濃芝士配上清新既茶香味,好解膩啊!