2021-03-15 3315 瀏覽
話說之前係ig 見好多人都推薦呢間位於紅磡既名館,出名可以揀點心放題/散叫。點心放題星期一至四,每位$128,另有$5茶芥,無額外加一。我同老公今日路過襯佢岩岩開門就去試吓。我哋諗住無咁多野想食所以散叫咗兩款點心同午市套餐。個人認為佢個茶麻麻地,好似係炒麥茶,但個味飲落一啲都唔香至於點心方面,我哋叫咗黑金流沙包同埋蒜香鮮蝦卷兩款點心賣相都好精緻同吸睛,一啲都唔hea 味道亦都算係中上, 中間係有足夠既餡料流出嚟。而蒜香鮮蝦卷用料都好新鮮,蝦肉同蔬菜嘅比例恰到好處,值得推介。另外,午市小炒我哋叫咗個豆豉鯪魚炒油麥菜配竹筒飯。仲送一杯豆漿(冷/熱均可)。 喜歡佢用燈膽嘅造型嚟裝住啲凍豆漿,同埋佢哋標榜係自家製。very igable 呢xdddd 講返個油麥菜,佢炒得唔太油,而油麥菜亦係時令菜系之一,兩者夾起嚟帶出咗豆豉鯪魚本身嘅鹹香味,用嚟送飯一流。另外我哋仲叫咗一個欖菜肉鬆炒飯,上枱果吓又係有啲驚喜,因為賣相相當精緻,係一條魚既造型,同埋唔expect 原來佢係有放魚子落去炒,味道都唔錯。由於每樣嘅份量都唔少,所以我哋最後食唔晒要打包拎走啲點心,如果兩個人唔太大食,建議可以分返開點心還

至於點心方面,我哋叫咗黑金流沙包同埋蒜香鮮蝦卷
兩款點心賣相都好精緻同吸睛,一啲都唔hea

由於每樣嘅份量都唔少,所以我哋最後食唔晒要打包拎走啲點心,如果兩個人唔太大食,建議可以分返開點心還點心試/ 每人只叫一個午市套餐都巳經好夠飽!
2021-03-15