2016-03-28 600 瀏覽
同朋友係旺角行完街,諗住簡單地食個午餐。不經意間發現了這間位於女人街檔位後面的新派車仔麵, 望落企企理理於是就入內幫襯。店內裝修行年輕人風格點餐紙同小食紙簡簡單單一目了然,價錢亦不算貴。麵的湯底同一些小食都比較新派。醉漢亦尖亦尖冰冰涼涼,有淡淡的酒香味,如果加返少少鹹味會更加完美。麻辣牛肚牛肚係切絲,比較軟稔入味,伴上麻辣醬汁,有點酸辣少少麻,好惹味。易入口同開胃。麵食我揀左店家推薦的喇沙湯底配米線 加 豬紅,豬腸 同五香牛腩米線真係大大碗,湯底係店家自己"淆"製調配出黎,好濃郁的椰奶香味,同埋有少少辣。湯底附送的蘿蔔好稔同好甜,冇完全冇渣,正。豬紅好滑好入味;豬腸洗得好乾淨,冇多餘的肥油同怪味,好稔好入味;而牛腩亦都係好入味,但如果再稔少少會更加好。朋友都係揀左喇沙湯底,配墨丸,沙茶牛柏葉同豬皮。朋友食完都話唔錯。墨丸彈牙;牛柏葉爽口入味但嫌切得太碎;豬皮都幾厚身同埋都爽口,但如果再入味少少會更加好。食完埋單時,店員都好主動問顧客對食物的意見,值得讚!後來聽講呢間車仔麵原來係由一班年輕人自已創業開店的,值得鼓勵!

店內裝修行年輕人風格
醉漢亦尖
亦尖冰冰涼涼,有淡淡的酒香味,如果加返少少鹹味會更加完美。
麻辣牛肚

食完埋單時,店員都好主動問顧客對食物的意見,值得讚!