2019-09-02 200 瀏覽
話說星期六要約朋友出尖沙咀食飯聚下, 朋友介紹左呢間食素的餐廳比我, 吾想搵其他餐廳, 就決定它啦 1.原個本地南瓜・忌廉大麥飯 _HKD138原個南瓜上,打卡一流,南瓜煮得好淋,可以輕易劃出南瓜蓉出來同大麥飯一起食,第一感覺這道菜好健康,味道方面,大麥飯好似平時食的蕙米,超有嚼口,而呢款蕙米吸汁不是好強,所以無一般意大利飯般濃郁,反而食得更輕盈,更附合健康主題,米飯有露荀,露荀夠爽甜,整體不錯, 愛健康人仕值得一試!2. 50/50 蕃茄自家製水牛芝士薄餅_HKD118薄餅係脆皮薄餅, 水牛芝士份量都幾多, 芝士味夠濃郁的, 而蕃茄係用比車厘茄大小小的小圓茄, 感覺蕃茄味更濃, 都好好食的. 3.黑松露薯條_HKD68份量算多, 炸薯條另配黑松露醬點, 黑松露醬好味的, 唯一薯條炸吾算好脆4.墨西哥脆片・伴自家製純素芝士醬_HKD78純素芝士醬好香濃點墨西哥脆片一流! 6.炸蕃薯條(小)_HKD26這個好食, 採用黃蕃薯去炸, 香香甜甜的, 實在忍不住不斷一條又一條地食.5.蜜瓜牛乳刨冰_HKD108朋友說這個超推薦, 就點左作為飯後甜品啦. 半個蜜瓜的份量, 蜜瓜劃出個個小球球的,

1.原個本地南瓜・忌廉大麥飯 _HKD138

2. 50/50 蕃茄自家製水牛芝士薄餅_HKD118

3.黑松露薯條_HKD68

4.墨西哥脆片・伴自家製純素芝士醬_HKD78

純素芝士醬好香濃點墨西哥脆片一流!

6.炸蕃薯條(小)_HKD26

5.蜜瓜牛乳刨冰_HKD108

朋友說這個超推薦, 就點左作為飯後甜品啦. 半個蜜瓜的份量, 蜜瓜劃出個個小球球的, 蜜瓜算甜的, 底下是超濃的牛乳刨冰, 濃到好似食奶粉的.哈哈~幾好食的, 唯一美中不足的地方是蜜瓜球不夠冰凍.

整體上, 這家素菜餐廳食物質素好好的, 而且食品較新派潮流, 但員工的貼心服務度可以要改善一下, 例如, 安排位子, 上甜品前/時可以幫手一下收下用過的碗碟. 除此之外, 十分推介大家來光顧, 多食素, 減少地球碳排量!