2024-01-19 54 瀏覽
好日唔嚟銅鑼灣一嚟就好想周圍去shopping,同一班姊妹一齊行到咁上下就搵嘢食。經過世貿中心見到都唔錯,所以就入去試吓🤭招牌牛肉麵SUPER惹味🍜🍜會令人食唔停口😍麵質都算係彈牙,口感十分煙靭, 勁鐘意呢種有咬口嘅麵而且湯底都比較濃郁,但係唔鹹。珍珠奶茶甜度啱啱好,加埋大量珍珠🧋🧋味道更香!啱啱食咗一個美味爆燈🌟嘅肉鬆皮蛋蛋餅,第一啖落口👄已經覺得味道層次非常豐富。蛋餅本身煎得金黃香脆,每一啖都聽到啪啪聲,真係太滿足😋。肉鬆的鹹香,同皮蛋嘅獨特風味咁撞擊埋一齊,食落真係意想不到嘅搭配👏,令人一試難忘。啲肉鬆細細粒,啖啖肉味,同埋蛋餅嘅軟熟恰到好處👌真係太神配啦!佢地仲點綴咗一啲芝麻,提升咗香味,仲有啲黃色嘅芝士醬同紅色嘅辣椒醬,不單只係視覺上吸引,佢地嘅甜辣味道更加係提升咗整體口感,味覺享受升到另一層次🔝。而且,呢個蛋餅係熱辣辣上桌嘅,每啲食材嘅溫度都恰到好處,尤其係冬天食,真係暖笠笠嘅感覺💓。飲品方面,我揀咗一杯綠豆沙牛乳,嘩,咁滑嘅口感同蛋餅真係完美配合🥤。奶味同茶味比例剛剛好,令蛋餅嘅鹹香更加凸顯。總結,呢次嘅食體驗真係無得頂🎉,下次一定會再嚟試其他口味!明太子甜不辣意料之外咁

明太子甜不辣意料之外咁好食🤤送到上枱熱辣辣 已經聞到明太子濃郁嘅香味 甜不辣炸至金黃食 外面香脆 入面軟糯 味道同口感都層次豐富
蒜泥台灣水蓮🥬🥬啱晒我其中一個唔重口味嘅姊妹,份量都適中,適合我哋清吓腸胃。
比想像中好飲,綠豆沙牛乳又可以下下火,牛乳令到成杯嘢飲香滑易入口😛