2021-11-26 191 瀏覽
位於西九文化區嘅FAM囍公館 主打新派fusion中菜 室內地方非常寬敞 座位舒適 仲結合左唔少藝術元素 佈置設計時尚色彩繽紛 仲有好多藝術展品🎨 而室外環境亦都好chill 可以望住草地同海景 感覺relax好有feel 仲可以同狗狗一齊用餐㖭🍴最近佢地仲推出左新嘅西式甜品拼盤 當然要去trytry~˜”*°•𝓐𝓼𝓼𝓸𝓻𝓽𝓮𝓭 𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽 𝓟𝓵𝓪𝓽𝓽𝓮𝓻($298)•°*”˜呢個tea set真係好精緻獨特 小巧嘅甜品以一個圓形木製中國風層架盛載 由上至下 由左至右 順序整齊排列嘅分別有: 榛子朱古力蛋糕🍫 紅莓朱古力忌廉小盆栽🪴 士多啤梨雪條🍓 白酒果凍乳酪慕斯🥂 抹茶馬卡龍🍵 意式奶凍🍮 意大利芝士蛋糕🧁法式千層酥🍰 彩虹芝士餅🌈總共有十款手工甜品 款款日日新鮮製造 的骰又可愛 ˜”*°•𝓟𝓲𝓷𝓮𝓪𝓹𝓹𝓵𝓮 /𝓦𝓪𝓽𝓮𝓻𝓶𝓮𝓵𝓸𝓷𝓢𝓶𝓸𝓸𝓽𝓱𝓲𝓮($88)🍹•°*”˜原本tea set奉送指定白酒一杯🥂 不過我地就轉左做smoothie 兩杯smoothies都好好飲 非常fruity非常fresh🍍 冰凍解渴又清新 造型都好吸引🍉˜”*°•一口香脆炸雞($88)🍗•°*”˜

最近佢地仲推出左新嘅西式甜品拼盤 當然要去trytry~

榛子朱古力蛋糕🍫
法式千層酥🍰
彩虹芝士餅🌈
總共有十款手工甜品 款款日日新鮮製造 的骰又可愛

˜”*°•一口香脆炸雞($88)🍗•°*”˜
食完甜要食返啲鹹點balance返 炸雞香脆惹味有肉汁 面頭仲有少少辣粉 一啖一粒啱啱好

呢個甜品拼盤係期間限定同埋只限堂食 想試嘅朋友仔要把握時間啊 同埋記得要一日前預訂呢