2021-09-05
約食飯唔知去邊慶祝好,唔想食來食去同一堆既餐廳,做足功課research附近有冇主題式餐廳,就系咁發現左呢間別樹一格既西式酒吧既主題餐廳聽講餐廳老闆系戲迷,餐廳裝飾怖置落唔少心機,而我自己最鐘意個「凌凌漆」既霓虹燈,令我諗起周星酏,況且牆上唔同霓虹燈設計,對打卡迷講非常吸引,由鋪外到鋪內裝修咁吸睛,證明揀呢到用餐系正確👉🏻法式田螺薯蓉焗油炸鬼呢個真系好讚不絕口,第一到食咁層次分明既薯蓉田螺,面頭系類似煙熏味道田螺、中間系蒜香薯蓉、最底系十分鬆脆油炸鬼,油炸鬼似平時食開既蒜蓉包味到,一齊食既時間3種滋味非常之夾,作為頭盤真系非常有驚喜,下次來都一定會再嗌👉🏻水牛城雞翼甜酸辣既水牛城雞翼,雞翼炸得夠脆卜卜,面頭既醬收汁吸晒落雞翼到,而冇令外皮因會醬汁變軟,口感依然地脆口,食得出即炸,甜酸辣3種味配搭勻稱,唔會太辣,唔食得辣都可以一試👉🏻蟹膏巴馬芝士焗意大利飯蟹膏味十足香,加埋巴馬芝士,整個焗飯既味道非常濃郁,身為鐘意食芝士同重口味既我,緊係愈濃愈欣賞啦💪🏻👍🏻😌冇諗到一個焗飯都可以煮出咁樣既效果當然意大利飯唔同平時茶餐廳焗飯咁俾個炒飯底就算,食得出真系即刻焗出嚟,製作時間都要比一般飯麵要再
👉🏻法式田螺薯蓉焗油炸鬼
👉🏻水牛城雞翼
👉🏻蟹膏巴馬芝士焗意大利飯
當然意大利飯唔同平時茶餐廳焗飯咁俾個炒飯底就算,食得出真系即刻焗出嚟,製作時間都要比一般飯麵要再耐些少,賣相唔系十分特別,當第一啖後就會知龍與鳳
🍹柚子soda
甜度適中唔會過甜,唔會有藥水味,fresh既柚子清新味道,迎合晒女士既口味