2018-04-12 67 瀏覽
今日放工約個咗frd食飯,一齊去LKF揾好野食。見到有間嘢個招牌幾得意,就揀咗呢間啦。搭𨋢上到去見到reception, 跟住帶我哋入去,第一樣見到係bar,仲有live band tim,入到去呢就係食飯嘅部份。一坐低,經理就好熱情咁介紹有咩好食,原來呢間係食fusion亞洲菜所以好多餸個名都好得意。首先比佢嘅cocktail menu吸引咗,因為佢係用中國五行嘅金木水火土黎設計,揭揭下見到有個係熊貓造型,即刻就order咗杯試下啦。個杯 好!得!意!味道好fresh呀,因為有菠蘿同薑,即刻醒神晒哈哈!Appetizer我哋就叫咗fangfang雪茄鴨,個名好得意,原來個樣仲得意!真係好似雪茄咁,尾段就係紫菜啦(扮煙灰😂),再點上海鮮醬,好惹味!經理都極力推介叉燒一支骨,成舊叉燒上面鋪上桃同埋一啲奇亞籽,感覺好特別。叉燒好軟熟,同平時燒味鋪嘅叉燒當然有分別啦,佢就較甜,蜜糖味重啲。另外都叫咗野蜂蜜烤智利鱸魚,上面有蓮藕片,下面有蘆筍墊住,我覺得好似鱈魚咁,烤得啱啱好,唔會太熟,肉質幼嫩,好滑,好正呀!同埋都叫咗個雜菌炒露筍,雖然呢間係fusion菜,比較多外國人去,但炒菜都唔會馬虎,

同埋都叫咗個雜菌炒露筍,雖然呢間係fusion菜,比較多外國人去,但炒菜都唔會馬虎,好有鑊氣呀,好香,好好味!

呢間絕對係有質素嘅fusion餐廳,服務態度又好。原來晏晝會有dimsum buffet,下次黎試下先!
2018-04-04