2021-12-16 82 瀏覽
跟朋友到科學園一間中菜新式餐廳吃晚餐慶祝生日!我們看到套餐包含了很多我們喜愛的菜式於是點了一個套餐C~ 前菜是我最喜愛的口感有層次的冰鎮秋葵~ 還有美極鴨舌,鴨舌有一點點芝麻還有小許酒味~ 菜類有大大碟既素炒准山,准山好新鮮炒得好爽口!車煮豆腐係有架小單車載着d豆腐,好可愛呀!菜心切到好似一條彎彎既樹枝咁,好得意,不得不提個豆腐超級超級滑!還有一個叫鮑羅萬有的小點心~ 是三角形的粉果外皮包著素雜粒粒,估計是蘑菇吧~ 還有小鮑魚在小粉果上 十分可愛!套餐肉類有火雲叉燒同埋爆汁乳鴿~ 個叉燒係有埋火係個叉燒底到燒架😍燒到好香呀!乳鴿肉汁好鮮美!一啖咬落去爆香香既肉汁入口!主食有烈焰波蘿炒飯,個波蘿上時係會點火架!變成左火燒波蘿!wooo!!! 好浮誇既瑤柱波蘿蛋白炒飯!不過真心有打卡特色呀!甜點叫做椰香拉絲~ 係一個中式蛋捲脆脆扭左麻花但個口感好簿好香脆~ 仲有椰絲同蜜糖係上面~ 外面仲好文青好睇😍
跟朋友到科學園一間中菜新式餐廳吃晚餐慶祝生日!
我們看到套餐包含了很多我們喜愛的菜式於是點了一個套餐C~

菜類有大大碟既素炒准山,准山好新鮮炒得好爽口!

乳鴿肉汁好鮮美!一啖咬落去爆香香既肉汁入口!