2018-07-30
好耐無黎青衣城,今次黎先知開左個二期,多左好多間野食揀,今次揀左呢間野食,就咁睇應該係同層食肆入面最多人排既一間。黎之前已經早左20分鐘係APP到攞飛,到左見到得返3-4人枱得返3張到我地,最後都等左20分鐘先有得入去,仲要係我地前兩張飛NO SHOW先入得。泰式蠔仔蛋份量適中,蠔唔會過少,撈飯食係一個唔錯既選擇MEE喇沙- 大蝦,蜆肉,蟹柳,魚蛋,豆卜,雞絲,雞蛋有好多款餸,喇沙少少辣,幾開胃,蛋唔係完全整到熟哂,仲有少少漏心,其他餸都唔算差,唔係太特別,不過見到好多檯都有叫,所以應該算係必叫之一馬拉盞炒通菜 (唔記得影相)馬拉盞略嫌唔夠重味,可以再辣D,但係整體味道不俗。如果唔太食得辣既人黎講,就非常適合啦! 如果小小辣都唔得,可以轉蒜容通菜!印尼炒飯炒飯味道唔差,不過有點太油,蝦片黎到時候已經淋哂,所以扣哂分,串燒有一串雞,黎到時都唔熱,只係暖暖地。如果剩係食個飯都可以接受,蝦片同串燒不了。油鬆餅 (唔記得影相)要自己用筷子分開黎食,食落去比較硬,無咩味道可言,最後點左D喇沙湯黎食。整體味道中規中舉,得閒先食一次都可以。
泰式蠔仔蛋
份量適中,蠔唔會過少,撈飯食係一個唔錯既選擇
MEE喇沙- 大蝦,蜆肉,蟹柳,魚蛋,豆卜,雞絲,雞蛋
馬拉盞炒通菜 (唔記得影相)
印尼炒飯
油鬆餅 (唔記得影相)
整體味道中規中舉,得閒先食一次都可以。