2020-09-28 686 瀏覽
假日午餐,兩點幾去食唔使排隊,餐廳唔大,得好少枱,都唔算坐得迫,一邊是餐廳,另一邊有很多款素食品賣,我見都有好多人入內買嘢,即場還可以申請會員儲分。叫了一款二人午餐,有好香口的樂樂雞四件,其實都好似肯德基嗰啲,配上的芥末蜜糖醬很美味,有菇湯或凱撒沙律揀,我揀咗配沙律,份量不少,之後又有一個熱的泰式炒雜菜,雖然感覺唔到泰式,不過都好味,再嚟一個非常多紫菜的中型薄韓風新豬肉Pizza,呢個我覺得一般,還有一個芝脆焗素豬扒飯,好多芝士,呢個真係好味,好濃郁的蕃茄醬,配上紫米好有誠意,素扒像肉度高,賣相又似,飲品我們揀了凍植物奶咖啡,呢個就好淡,另外一杯叫了熱養生桂圓紅棗茶,好飲,二人去食竟然食唔哂,要打包。餐廳用上都係環保外賣紙盒,質素唔錯。不過員工服務就一般了,一點也不殷勤。
2020-09-27
  • 芝脆焗豬扒飯