2009-11-24 6 瀏覽
睇雜誌知道又一城food court開左新舖,特意lunch時間去試下。九州豚軟骨拉麵($48): 豬軟骨都好諗,配料有芥蘭(係!好奇怪...點解係芥蘭?),粟米同半隻糖心蛋。湯底好淡,無乜味。特式壽司+日式蒸蛋(+$10): 當天優惠可以半價$10轉餐,三樣小食選兩樣,還有麵鼓湯,附送飲品。特式壽司一點也不特式,只是普通紫菜包住飯團,中間有青瓜,蛋,蘿蔔,蟹柳。一向也喜愛吃日式蒸蛋,因為好滑,這個都滑,不過吃過後條脷有點鞋口。回家再睇另一本雜誌話,附近學生會有九折,但我當天去完全沒有指示有學生優惠,成60蚊一個午飯,對於學生和food court來說,實在貴了點。

2009-11-06