2020-04-09 41 瀏覽
想食日本野但又去唔到日本,點算?又唔想去”元氣”的話,可以試上黎呢間”九井壽司”。價錢同”元氣”差唔多,但質素比較👍🏻餐廳主題好明顯,親子感覺都好突出。勁多卡座比一家大細一齊坐落單方面,可用枱上tablet,全部圖示,揀完圖后得一個落單掣,真係大人細路都識用。而且點餐系統好好,可以追蹤上菜進度呢😊特色香蔥吞拿魚碎,壽司放係一大片紫菜上,自己郁手包,又可以同小朋友多啲互動🤪唔錯日式芝士年糕,係我最愛嘅傳統芝士年糕,熱辣辣、又香糯又煙韌,中間嘅芝士好正呀﹗極上。金の刺身丼,刺身丼唔錯,每款刺身都有2片,而且大大片,勁厚身,仲有金箔灑係面,好矜貴😍濃芝士軟殼蟹卷,芝士味香濃,如果軟殼蟹份量再多啲就perfect啦😚火灸芝士鰻魚壽司,鰻魚肥美,正呀!醋鯖魚壽司,買少見少…..而家真係唔多壽司舖有賣,我梗係要叫返碟黎食啦🤪甜蝦壽司,雖無特別驚喜,但真的不俗👍🏻

餐廳主題好明顯,親子感覺都好突出。勁多卡座比一家大細一齊坐

火灸芝士鰻魚壽司,鰻魚肥美,正呀!

甜蝦壽司,雖無特別驚喜,但真的不俗👍🏻