今日同屋企人去拜年,坐左一陣就閃人去下一場,咁當然去附近商場醫肚先啦,過年餐餐都大魚大肉,呢餐都唔例外,見呢間一韓燒好多人排隊,我地一於去食韓燒😋😋望下餐牌,咁多個套餐入面,我對呢個飽住瘦身套餐勁有興趣😝因為我都係生酮飲食支持者🤭雖然套餐係黑毛豬五花呀😋😋不過都唔算太heavy👍🏻👍🏻套餐未到,先點兩杯特飲青蘋果熱情果梳打 & 紅柚荔枝梳打,大大杯😍而且青甜解膩,絕對係食韓燒既最佳配搭😋等左一陣,飽完瘦套餐就到,份量都幾足👍🏻同埋五花肥瘦均勻,肥瘦相間,肉質細嫩,幾塊幾塊咁燒,皮就燒到脆香😋而肉質爽口但不肥膩,最緊要夾住生菜一齊食,口感非常夾👍🏻除左套餐,我地另外額外追加牛脷、牛小排、同埋黑毛和牛A4牛肩胛😋牛脷😋份量岩岩好,每塊都幾厚切,燒一燒已經好香牛味,而且好爽口,只係落少少鹽花已好入味😋😋牛小排😋每塊都油花靚,大理石紋😍勁香油脂,肉質亦都夠軟夠嫩😋黑毛和牛A4牛肩胛😋當侍應姐姐拎過黎果陣,真係好吸晴😍油花超靚,每邊燒下,牛味非常濃厚,油脂亦都好豐富,將雞蛋打均,點埋蛋汁一齊食,好香滑😋😋食到飽飽地,最後點都要叫兩樣甜品作總結🤭柚子蜜糖牛角包窩夫及奶醬牛角包窩夫😍好彩細細件,煙韌

牛脷😋

牛小排😋
每塊都油花靚,大理石紋😍勁香油脂,肉質亦都夠軟夠嫩😋

黑毛和牛A4牛肩胛😋

食到飽飽地,最後點都要叫兩樣甜品作總結🤭柚子蜜糖牛角包窩夫及奶醬牛角包窩夫😍好彩細細件,煙韌夾小小香脆,真係幾似牛角色。雪糕好滑,奶味夠,甜得合宜,唔涸喉😋😋

2023-01-28