(非會員)
2008-02-11 14 瀏覽
昨晚約11時,由於晚飯都未食,無理由走去食「聰嫂」甜品。見附近有兩間茶餐廳仍開,見「家樂」開揚d,又算有d人,便入去試下。諗住夜晚食野唔可以咁高要求,遂不知結果食到一肚火。叫了3個炒野:1.乾炒牛河<- 竟然有味2.西汁炒飯<- 只不過係一個無味的炒飯,咸都唔咸下,飯炒得唔乾不在話下,就連一d西汁/其他汁都無。只係有幾粒番茄角同埋蝦仔幾粒。3.上海粗炒<- 成晚黎講最正常的一碟。故事尚未完結,諗住叫伙計問下西汁炒飯可唔可以加番d 茄汁,他說他們店西汁炒飯係好淡味,如要茄汁應叫西班牙焗飯。就當我孤陋寡聞,我地又問下碟牛河有味可唔可以換過。(牛河本身唔算大碟,僅最多正常size三分二,三個人一人夾大半碗都所餘無幾) 結過個事應幫我地拿走,但附加一句:「如果換都係換翻碟中咁多份量!」說然已覺其服務態度有問題,但我地真的不介意佢換番同等份量比我地,好公平je! 過了一兩分鐘,另一事應拿著原本那碟牛河回來,並無禮貌的說:「咁ge價錢係咁架啦,然後就dum 低碟野走了」。可能新年期間伙計們要加班開工,事氣低落,但都唔係咁差掛。如果d做得真係好,大可以普通的菜賣得貴d,大家你

叫了3個炒野:
1.乾炒牛河<- 竟然有味
3.上海粗炒<- 成晚黎講最正常的一碟。

可能新年期間伙計們要加班開工,事氣低落,但都唔係咁差掛。如果d做得真係好,大可以普通的菜賣得貴d,大家你情我願。但野食整得差/失手,個伙計仲可以聲大夾惡,都好耐無見到。我自己就唔會再幫襯哩間野!!!!