2010-01-01
各位新年快樂! Hapi New year!!尋晚倒數完勁夜先訓, 今日訓到黃朝百晏晏晝上openrice睇下大角咀有咩好食, 見到有間叫「車品品」既幾出名wo就同家姐兩個人落左去食啦 等左一陣間先有位食, 好似好好生一落到黎就嗌左幾個招牌菜食, 自選2送車仔面, 香菜飯, 魯肉餃, 溏心皮蛋2送車仔面超正, 我地叫左牛根腩+蘿蔔+蛋粗面d牛根腩岩岩好唔太"林"唔太硬, d蘿蔔入哂味超甜, d蛋粗面又滑而香菜飯就又香又好味, 入面有冬菇又有菜 仲要係10蚊咋勁抵!但係d魯肉餃就等左好耐都未黎, 原來佢賣哂要再包過, 所以我同家姐都無等佢就埋單走左 下次一定要食到呀!至於d溏心皮蛋好滑呀, (而佢伴碟既薑片都好好味!唔同平時d薑咁辣呀!好味到我地埋單出左門口都要番黎賣d外賣拎走 (因為我家姐中2食麻) 堂食$10一隻, 但係外賣就$15 四隻! 抵勁多野飲方面, 我就嗌左杯溫呢拿雪糕+sprite(不是黑牛亦不是奇妙牛), 而我家姐就嗌左一杯「唔記得左名既清涼下火瘦身野飲」服務方面, 老板娘好好笑容同埋態度好殷勤 不過野食就黎得慢左d
尋晚倒數完勁夜先訓, 今日訓到黃朝百晏
就同家姐兩個人落左去食啦 等左一陣間先有位食, 好似好好生
一落到黎就嗌左幾個招牌菜食,
自選2送車仔面, 香菜飯, 魯肉餃, 溏心皮蛋
2送車仔面超正, 我地叫左牛根腩+蘿蔔+蛋粗面