2019-06-26 57 瀏覽
大熱天時行街行到一身大汗,咁啱經過麥當勞甜品站,食番支新地筒確係正。麥記「沖繩の海鹽系列」雪糕推出了好一段時間,奈何甜品站唔係間間麥當勞都有,所以我無咁神心專登走去食所以遲遲未試。今次咁啱經過就點了朱古力脆皮海鹽味新地筒,$6.5食到依支雪糕已覺得抵,用埋alipay印仔減多$3仲更抵。軟雪糕被薄薄的朱古力脆皮包住看來好堅挺,顏色和造型都相當幾吸引,總覺得軟雪糕有淺藍色色素有點怪但也不想深究,反正間中食下一支半支亦無妨。朱古力皮比較脆身,一咬好易大片碎裂,大啖食好易崩塌,食起來有點論盡,咸味軟雪糕確係過癮,融合埋朱古力食甜甜地咸咸地的味道不錯。幻想緊如果加薄荷味有清涼冰爽的感覺相信會更完美。
朱古力脆皮新地筒新地筒 (海鹽味)

2019-06-23
5 分鐘 (堂食)
$6.5 (下午茶)
朱古力脆皮新地筒新地筒 (海鹽味)