2008-09-23
日期: 2008/9/22新朋友得罪了我,為咗彌補佢嘅錯,就約咗我去依間餐廳擺和頭酒,其實今次唔係第一次黎依度,記得十年前,成班同學曾經係依間餐廳gathering,個陣時一行十人,但係食飯時只顧左傾右傾,未有真正留意d野食係咪真係好味,所以十年後嘅今日,陣機再黎試多次!侍應見我地睇咗好耐meau都未order,就主動介紹餐廳嘅set dinner,但朋友仔一心想試d特別嘅菜式,所以就婉拒咗佢,繼續慢慢揀.原本想食意大利雲吞,但賣曬,冇得食!咁最後點了凱撒沙律, 公司Pizza ,鮮茄鮮尤魚意粉,焗雪山.-凱撒沙律味道ok,煙肉碎同d面包糠都幾好食,生菜都幾新鮮-公司Pizza 有d辣肉腸,磨菇,生菜絲咁,薄批底,食落都幾脆,但幾難用刀切開,擺咗一陣仲好似淋咗,有d韌-鮮茄鮮尤魚意粉好香,d蕃茄味好濃,尤魚唔韌,意粉質感都good-焗雪山一客2位用, 發起嘅蛋白裡面包裹著蛋糕,雪糕,同生果(好似有蘋果,菠蘿),侍應會將d酒淋係面,再點火做成很美嘅效果, d火熄後仲有少少酒味, 不會有苦的感覺,朋友仔未食過,所以好開心咁同我享受今次嘅甜品.有蠋光嘅晚餐,氣氛特別好,所以食完我地仲坐咗係到
-凱撒沙律味道ok,煙肉碎同d面包糠都幾好食,生菜都幾新鮮
有蠋光嘅晚餐,氣氛特別好,所以食完我地仲坐咗係到傾咗好耐計添!
埋單價錢又唔貴,下次都會再黎