2014-04-08 2079 瀏覽
兒時喜愛的 '狗仔粉' 估唔到廿多年後有機會再試。此店成為openrice熱店,所以我都預咗要等位。星期日下午兩點度到,等咗廿分鐘度有兩個空位俾我同女友搭枱,期間見個廿多歲女職員對客態度麻麻,不過可能做到燥啦,得佢一個侍應食入正題,叫咗一大一細狗仔粉 ($26+$19)、一大火鴨翅($26)、一份魚蛋、兩罐汽水。狗仔粉冇食廿幾最期待的狗仔粉,真係唔好食,愈食愈咸,個湯好似"漿糊"咁,太'傑'了。食完成碗後,個口得個咸字!火鴨翅個味怪怪地,得過咸字,可能真係鴨味太濃,我都係喜歡一般蜿仔翅多D魚蛋辣到條脷都麻痺左,太太太太辣了,總結: 奉勸大家如果真係非試不可,叫細蜿,慳得一蚊得一蚊。如果閣下覺得好食咪下次再叫大蜿law..

狗仔粉
食完成碗後,個口得個咸字!

火鴨翅

魚蛋
辣到條脷都麻痺左,太太太太辣了,

總結:
2014-03-30
20 分鐘 (堂食)