2023-08-19
中環扶手電梯一直上去啲橫街小巷其實有好多酒吧餐廳小店,上次食完鯛魚拉麵見到隔離有間食burger啲小店,就bookmark左,然後今日就嚟食喇😆!將好有懷舊風格嘅鐵閘油成橙色,加上店入面復古風格裝修,比人一種充滿活力但又沉靜嘅有趣感覺,好適合同朋友放工靜靜地飲杯野輕鬆下😋🌕 俄克拉荷属洋蔥淡堡 & 升級焦脆演堡呢度嘅burger底面兩層嘅包都超級鬆軟,平時好少食到咁好食又唔乾嘅包😂,而呢2個burger入面都放左好厚、壓平煎到焦脆嘅安格斯牛肉漢堡扒!啖啖肉夾住香濃芝士同時因為有夾脆洋蔥同菜,一啲都唔膩,大滿足👍🏻🌕 金黃炸魚條 & 甜香蕃薯條個炸魚係好似炸魚蛋果種質感,好惹味,我一個人食晒成份😋!而比起馬鈴薯條,我更加中意蕃薯條,因為佢外脆內軟又好甜,好正👍🏻🌕 Power Punch & Honey Leo呢度仲有好多特色cocktail 同特飲,我嗌嘅呢兩款都易入口,幾好飲👍🏻📍 Power Burger上環鴨巴甸街29號地舖🧧人均消費$200
🌕 俄克拉荷属洋蔥淡堡 & 升級焦脆演堡
🌕 金黃炸魚條 & 甜香蕃薯條