2020-03-10
難得約會一班朋友,係一間食得開心同埋舒服嘅地方好緊要,到時揀咗旺角而家好出名嘅文青Cafe 桔梗!一入到呢間文清餐廳,裝修真係好吸引,光猛簡單,而且樓底好高,感覺好舒服,店員仲同我地講話上面有2樓嘅,但係禁啱冇開,就冇得上去參觀下,下次有機會想去睇吓先。餐廳店員門口排隊時已經比餐牌我哋睇,直到安排位置俾我哋楚,張枱好闊落。呢度係自助形式架,包括倒水、拎餐具等等。點餐方法係到門口位置先付款落order。講返呢度嘅頓飯真係好吸引,每個上面都會有一隻溫泉蛋,口感好嫩滑,帶出味道。每日昔昔係我最鍾意嘅甜品,佢每日都會有唔同嘅鮮果,問過店員,原來佢係乳酪同新鮮生果混合打成,新鮮又好味,甜甜地又不太過份,適合減肥少女。成間餐廳好有台灣感覺,就連店員嘅口音都好似暫時抗日期間,大家都唔想去旅行,你呢間餐廳會有一種去咗台灣嘅感覺(≧∇≦)
成間餐廳好有台灣感覺,就連店員嘅口音都好似