2023-07-20
上環有不少cafe🍽️每一間都有自己的特色坐低好好地食個tea 🍵為忙碌的生活帶來一份悠閒的時光💜今次黎到位於差館上街的cafe餐廳🍴採用QR code落單亦有提供水吧 可自行斟水同時亦有一個小的戶外座位牆上係色彩繽紛的壁畫我地落咗💁🏻♀️「彩虹乳酪🌈」好似一幅畫咁靚😍配搭唔同水果,有香蕉🍌、奇異果🥝、番石榴、藍莓🫐,蜜柑,加上木糠布甸碎、乳酪,睇得又食得🥰「薯條🍟配黑松露醬」厚切的薯條🍟配上濃郁的黑松露醬,簡直就係perfect match👍🏻薯條控不容錯過😍「英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬」有3種味「原味、伯爵茶、宇治抹茶配朱古力粒」可選擇,最多揀2種味我地揀咗「原味、宇治抹茶配朱古力粒」,果醬調配得好好味,好夾英式鬆餅🤩「棉花糖牛角包窩夫配雪糕」非常邪惡🤭出名牛角包窩夫,好煙韌,配上棉花糖、雪糕,食完唔覺太甜的感覺🩷「Lavender soda 」超濃的薰衣草味、加上🍋絲、梳打水,飲一啖成個口腔都充滿薰衣草的香味💜「lemonade 」炎炎夏日,黎一杯lemonade ,令人倍感fresh💛
每一間都有自己的特色
同時亦有一個小的戶外座位
牆上係色彩繽紛的壁畫
我地落咗💁🏻♀️
「彩虹乳酪🌈」
「薯條🍟配黑松露醬」
「英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬」
「棉花糖牛角包窩夫配雪糕」
「Lavender soda 」
「lemonade 」
炎炎夏日,黎一杯lemonade ,令人倍感fresh💛