2022-08-22
第n次食呢間餐廳,每次同朋友想食文青少少嘅cafe都諗起呢間,環境舒服價錢又合理。炭燒美國封門柳伴薯條 $1897成熟 朋友唔鍾意食太生,於是揀咗7成熟,不過感覺上7成熟太熟了,令到啲肉有啲乾,不過呢個部位嘅肉好鮮嫩又肉味重。搭配醬汁仲有薯條,可以兩個人share食。餐湯麻糬雪山 $78加朱古力雪糕 $8個鑊仔裝住上枱,好得意適合打卡用,搭配雲呢嗱雪糕,原本唔知有雪糕仲額外加咗朱古力雪糕,旁邊仲有杏仁碎可以點住pancake食,pancake好香又軟綿綿,充滿蛋香味,裡面仲有加咗好多麻糬。熱情果檸檬梳打(少甜少冰) $15(跟餐價)個人鍾意呢杯多啲,熱情果加檸檬梳打好夾,飲落好清新,味道酸酸甜甜,但又唔會太甜,好適合夏天飲。岩鹽荔枝椰果梳打(少甜少冰) $48少甜之後都係偏甜,椰果份量都多,搭配荔枝梳打令口感更有層次。
炭燒美國封門柳伴薯條 $189
7成熟
餐湯
麻糬雪山 $78
加朱古力雪糕 $8
熱情果檸檬梳打(少甜少冰) $15(跟餐價)
岩鹽荔枝椰果梳打(少甜少冰) $48