2022-09-01
收工同朋友去食飯,揀咗呢間哥哥添飯•妹妹泡茶做落腳點。餐廳內環境舒適,好有文青格調,好啱同朋友仔一齊食飯丶傾計同relax!呢間餐廳主打台式食品同特飲,今次叫咗兩份食物,再升級做定食,定食包含前菜丶小菜丶主食丶甜品,樣樣齊全超豐富!特別係店中嘅特飲,更為出色!鹽酥炸雞 拼 魯肉飯鹽酥炸雞炸至金黃色,食落去香脆可口,超多肉汁,超好味!套餐所配嘅魯肉飯,飯底係用珍珠米,超有口感!岩鹽咸豬肉 拼 皮蛋醬生菜包
五花腩燒得剛剛好,放係岩鹽板上,好有賣相!而肉夾包就係食嘅時候,可以夾自己喜愛嘅配料係中間一齊食,而我就比較喜愛搽多啲皮蛋醬係入面,充滿咸香味道,入口一啲都唔油膩!甜品-泡芺套餐會包一份是日甜品,就係原味同朱古力口味嘅泡芺,超滿足!薰衣草芒果烏龍未飲已經能夠嗅到超香花果味!特別係薰衣草嘅香味!飲完之後,發現薰衣草同芒果嘅味道非常夾,而且薰衣草可以減壓,好啱上班一族啊!乳酪芝芝水蜜桃 大大杯份量嘅店式飲品!入口清香,加上台灣愛玉,好味又有層次感!正!
鹽酥炸雞 拼 魯肉飯
岩鹽咸豬肉 拼 皮蛋醬生菜包 五花腩燒得剛剛好,放係岩鹽板上,好有賣相!而肉夾包就係食嘅時候,可以夾自己喜愛嘅配料係中間一齊食,而我就比較喜愛搽多啲皮蛋醬係入面,充滿咸香味道,入口一啲都唔油膩!
甜品-泡芺
套餐會包一份是日甜品,就係原味同朱古力口味嘅泡芺,超滿足!
薰衣草芒果烏龍
乳酪芝芝水蜜桃