2022-08-16 109 瀏覽
第一次去呢間北角近海邊既餐廳,環境好好,有個落地玻璃窗令到好光猛,同埋雲石枱面、白色主調嘅顏色,真係好岩係呢個咁舒服嘅環境食下嘢休息下第一個嚟到嘅就係紐西蘭有機青口 馬來西亞叻沙 扁意粉,新鮮青口已經夠鮮味,再加埋喇沙嘅味道更加正!超有風味😆第二個就係除渣日本蠔 他他醬,有他他醬嘅加持下日本蠔更加之惹味,炸完都仲要一啲都唔會油膩,咬到入面仲唔會有腥味。第三個就係煙三文魚牛油果醬蛋窩夫,呢個同頭先嗰兩個就好唔同,因為呢個係好清新嘅感覺!不過我覺得都好好食喎,因為個煙三文魚真係超級正,勁大塊又肥美,啖啖抵係三文魚嘅香味。仲有牛油果醬更加令到三文魚嘅味道出晒嚟,窩夫都好香甜又脆。