2021-09-25 43 瀏覽
《哥哥添飯・妹妹泡茶》牛頭角其實我好少去觀塘牛頭角,不過比這間台式餐廳吸引左,就決定今日去試下🥰門口對正大街 ,比較容易揾到,落地大玻璃透光度十足🌞舖頭走文青,清新路線加上樓底高,感覺係好舒服,略略覺得張枱太細,放完二個套餐其實差不多無位,連影相📸都比較難😅<紅燒牛肉麵套餐>套餐包括:紅燒牛肉麵・前菜三小碟・果物・飲品佢個麵底用粗闊扁身白麵都有一定口感,有三件牛腱肉炆得好軟冧,牛筋好好食,又冧又滑,最喜歡配埋溏心蛋🥚牛骨湯濃得黎又夠清澈,唔會死咸味,我比較推薦🍱<鹽酥豬扒魯肉飯>套餐包括:鹽酥豬扒・魯肉飯・前菜三小碟・果物・飲品佢個豬扒粉薄,豬扒又不肥,好好食(๑•́ ₃ •̀๑)魯肉飯,佢用既魯肉都係無咩肥肉,可以無咁油膩😝<前三菜三小碟>最喜歡係個蝦,咸咸脆脆,其實漬物就正常無咩特別<檸檬泡沫紅茶>🍋佢個茶底係特別少少既,都叫好飲,套餐包埋唔駛加錢,已經算係高分🤗<肉桂蘋果紫蘿蘭>🍎🍹我就特別喜歡肉桂既味道,加埋蘋果好清身,幾適合配個魯肉飯🍚這個可以用$25加配,但其實好大杯,飲到落尾都無咩溝淡到🍹
《哥哥添飯・妹妹泡茶》牛頭角

<紅燒牛肉麵套餐>

套餐包括:紅燒牛肉麵・前菜三小碟・果物・飲品

牛骨湯濃得黎又夠清澈,唔會死咸味,我比較推薦🍱

紅燒牛肉麵

<鹽酥豬扒魯肉飯>

套餐包括:鹽酥豬扒・魯肉飯・前菜三小碟・果物・飲品

佢個豬扒粉薄,豬扒又不肥,好好食

<前三菜三小碟>

最喜歡係個蝦,咸咸脆脆,其實漬物就正常無咩特別

<檸檬泡沫紅茶>🍋

<肉桂蘋果紫蘿蘭>🍎🍹