2021-11-15
今日試咗依間有得望住碼頭海景嘅西餐廳Miso spring chicken一上菜就覺得依碟菜好足料 除咗有主菜燒春雞外 仲有蔥炒蛋、薏米同沙律菜 春雞雖然叫春雞 但份量都幾大 雞油香超級濃👍🏻👍🏻 而炒蛋就好嫩滑 雖然冇飯或者麵 但有薏米同蛋 有足夠嘅蛋白質 一樣可以食飽飽😋😋😋Crab & burrata cheese pizza Pizz嘅擺盤幾靚 上面灑滿咁芝士、蟹肉絲同三文魚籽 食落真係鹹香味十足 海鮮感極濃👏🏻👏🏻芝士製造咗creamy嘅感覺 仲要超級拉絲 加埋蕃茄base 簡直無得頂😻😻White peach nectar juice佢哋嘅果汁係一樽一樽嘅果汁咁上 而依個果汁係屬於比較濃稠嘅果汁 桃嘅甜味加埋nectar嘅小酸味 兩姐溝埋好balance好清新🥳🥳Cabernet rose grape juice 飲落有啲似發酵咗酒嘅味道 又有啲似蘋果汁嘅味道😂😂😂
Miso spring chicken
Crab & burrata cheese pizza