2022-05-18 72 瀏覽
呢間係一間近期幾受歡迎🔥,走文青風既咖啡店,佢既裝修以木系為主,另外又帶有點點旅遊格調,好似油麻地總店,以摩洛哥風格🇲🇦就吸引到唔少食客既光顧。由於佢太出名,所以係油麻地開店唔夠幾年,火速再係西營盤開分店!🥰 Fatfat之前已經係油麻地淺嘗過佢既手藝,印象中都唔錯,後來聽聞西營盤會比總店面積更大裝潢更靚,身為半個(偽)文青既fatfat,當然要黎西營盤分店試一試啦!💪🏻西營盤呢間分店都係以木系為主,不過今次唔同既係,走波希米亞風格🇵🇱~Fatfat 愛死波希米亞風,所以一去到就覺得好正!好感upup!💛而入門口之前Fatfat被outdoor seat既強烈波希米亞風格吸引到,一於就坐出去享用我既晚餐啦!🤩淺木色傢具,藤椅同仙人掌盆栽既配搭,打卡一流呀!📸✨不過呢間分店唔知係咪冇獨立廁所,去廁所要出到去出面後巷,一黎位置隱蔽又危險,係問廁所既位置個陣,店員指示唔清晰又唔夠主動去協助,二黎入到去味道仲有少少臭,裝潢簡陋,冇波希米亞風格既裝修,呢啲位有少少失望。☹️✨唐揚炸雞配芥辣醬 炸雞表皮炸得唔夠脆,如果鍾意食脆既外皮既朋友仔可能會有少少失望,不過Fatfat就唔鍾意太脆。😌 而佢既肉

唐揚炸雞配芥辣醬
炸雞表皮炸得唔夠脆,如果鍾意食脆既外皮既朋友仔可能會有少少失望,不過Fatfat就唔鍾意太脆。😌 而佢既肉質軟身又嫩口,唔錯。👍🏻不過芥辣醬俾得好少,少到見底,係咪唔夠貨。🙈

味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
舖頭既推介菜式之一,入面有好多材料,例如蟹籽、蟹肉、蟹膏、菇、洋蔥等等。蟹🦀既部位多但份量就相對少,所以即使將蟹既材料同意粉撈埋一齊食,蟹味都唔係好出,反而意粉好creamy,味道好出,蓋過蟹味。整體嚟講,普通意粉一碟。🍝

溫泉蛋軟殼蟹青醬蟹肉燉飯
Risotto 味道唔錯,可能再比想像中鹹少少,但係可以入口。而成隻蟹都算脆。

Chocolate ($38)
飲落朱古力味淡,MENU話係採用天然法國可可粉,唔知係咪因為咁既緣故呢。

野莓梳打 ($48)
酸酸地既莓味梳打。
2021-11-23
10 分鐘 (堂食)