2024-06-24
今日同閨蜜去咗荔枝角呢間新開嘅「回春」打卡食飯,真係好心情一食就返晒嚟!😍✨首先試咗佢哋嘅秘製冬䕃青囗海鮮蝴蝶粉($146)🦐🦑 呢碟嘢真係香辣過癮!蝴蝶粉煮得啱啱好,夠煙韌又入味。海鮮新鮮豐富,青口、蝦仔、魷魚樣樣齊,配埋冬䕃醬汁,香茅同南薑嘅香氣撲鼻而來,食落去香辣開胃,絕對係開餐嘅好選擇!👍跟住嚟個松茸味噌三文魚春之定食($186)🍱 等咗15分鐘真係值得!三文魚煎得香口嫩滑,松茸菇飯香氣四溢,仲有炒白菌靈芝菇、野菜同埋小甘薯,配搭得好健康又豐富。最後仲有時令水果同甜品,真係食完都覺得自己後生咗!😂飲品方面,我哋揀咗核桃蘋果香蕉燕麥奶昔($38.8)🥛 無添加糖又高纖,飲落清新解膩,啱晒想keep fit嘅你!呢間「回春」真係食完都覺得精神咗,環境仲要好文青,絕對係打卡好去處!下次一定再嚟!💖#回春 #荔枝角美食 #文青cafe #打卡熱點 #港式fusion #健康飲食 #松茸三文魚 #冬䕃海鮮 #巴斯克芝士蛋糕 #燕麥奶昔 #foodie #hkfoodie #hkfood #hkcafe #hkeats #foodporn #foodstagram #相機食先 #相機先食
#回春 #荔枝角美食 #文青cafe #打卡熱點 #港式fusion #健康飲食 #松茸三文魚 #冬䕃海鮮 #巴斯克芝士蛋糕 #燕麥奶昔 #foodie #hkfoodie #hkfood #hkcafe #hkeats #foodporn #foodstagram #相機食先 #相機先食 #foodblogger #hkig #hkiger #hkigfood #hkigfoodie #instafood #instafoodie #foodphotography #foodlover #美食探索