2020-08-30
見到廣告,主廚有唔錯背景,撞正想食乾牛河好耐,又係佢地招牌,一於嚟試下先入到嚟,環境明顯比普通茶記高級好多,環境幾唔錯,背景音樂有少少太大聲,搞到客人講嘢都好大聲,有少少茶樓飲茶feel等左15分鐘無人理我🙄點左凍奶茶同乾牛河。。。凍奶茶,麻麻地,無普通茶記好飲,20蚊又唔係好大杯,一般。。乾炒牛河,份量幾大,色澤均勻,個賣相幾唔錯味道方面,咸淡還可以,我個人覺得淡左啲,見仁見智啦,整體味道都OK 。但有兩個point比較失望:1. 牛肉唔夠香口,同普通随便食碟牛河無分別,對唔住哩個價。2. 標榜河粉新鮮唔會碎,結果又係一舊舊,碎濕濕,有啲夾都夾唔到。總結:如果係喺普通茶記食到同樣嘅嘢,都會俾高分嘅,起碼份量夠,色均勻,味道可以。但78蚊一碟仲要加埋一,我就會覺得唔係好值。
等左15分鐘無人理我🙄
點左凍奶茶同乾牛河。。。
但有兩個point比較失望:
總結: