同阿仔去完幼稚園面試, 漫無目的咁行到黎MOKO, 想試下新餐廳就搵到呢間。環境有極大空間感, 推BB車照過都冇問題。侍應安排左我地坐窗邊, 個景都唔錯。餐牌都幾多選擇, 都係標準泰菜啦, 價錢以呢個環境黎講都可以接受。菠蘿炒飯有原個菠蘿唔出奇, 但份量係好多, 我同老公一人兩大碗都仲有淨, 抵食! 炒通菜冇咩特別所以不多講。但落單時侍應哥哥主動問要唔要走辣 (因同檯有小朋友), 夠貼心加哂分呀!小食拼盤都要讚讚, 每樣都做得好出色, 雖然大部分係油炸食物, 但竟然冇油膩感, 而且炸得好爽口, 正!另外叫左豬肉沙嗲,  好香炭燒味, 個汁都好特別, 唔似一般既沙嗲汁, 反而有種酸酸地, 幾好味。另外同場都好似做緊放題, 不過因為我地唔食海鮮就冇揀到。但如果鐘意海鮮既朋友都幾抵食, 因為佢有好多款蟹揀, 好正呀!

2019-12-15