2010-02-02 21 瀏覽
上星期六,朋友介紹去元朗New York Cafe and Bar食牛扒,去到的時候雖然未到last order,但係店員話d食物已經賣哂,當時見到其他人食d扒,真係差d流口水!!特別見到有枱客食緊份T-bone Steack,好大份!!之後星期日,下午打電話去訂位,都要on waiting list.... 我都照去,睇下有冇可能有位....結果係"冇咁好彩"!!之後即場訂定下一晚,但係都要去到8點後先至有枱。今晚8點去到,等一陣就有位。環境真係一般,有d迫,不過呢個唔係重點! 食物先至係重點! 究竟點解咁多人去呢度食呢?我2個人去,叫咗1個$198嘅rib-eye steak同埋1個$98嘅6oz牛柳。每份加$25就有餐湯、點品及飲品!幾抵!!整體上食物質素幾好,如下:1. 最先到嘅係3條長形嘅餅。有個醬跟埋。不過我都係喜愛跟飽多D....尋晚去附近間祖凡尼意大利餐廳,個飽就真係正!! 2. 今晚餐湯係蘑菇湯,佢用個杯仔上,感覺幾好。味道都可以,不過如果蘑菇味重D同埋個湯濃番少少,咁就會好好多!! 3. Rib-eye steak,份量夠! 有個焗薯跟埋,賣相一流! 牛扒可惜部份有

今晚8點去到,等一陣就有位。

環境真係一般,有d迫,不過呢個唔係重點! 食物先至係重點!
究竟點解咁多人去呢度食呢?

每份加$25就有餐湯、點品及飲品!幾抵!!

整體上食物質素幾好,如下:

3. Rib-eye steak,份量夠! 有個焗薯跟埋,賣相一流! 牛扒可惜部份有少少根,影響口感! 但係整體OK! 值得一提嘅係佢伴碟有個燒過嘅蒜頭,淋咗少少汁,好好食!!

4. 6oz Beef Tenderloin,跟薯蓉,賣相同樣吸引! 肉質夠哂滑!!

5. 點品 - 一小件cheese cake,不過不失!
6. 餐飲 - 凍朱古力,幾好!!

7. 餐飲 - Iced Cappuccino Latte,OK!

呢間餐廳個價錢唔算貴,屬物有所值個種! 唔怪之得咁多人幫襯啦~~~~

下一次有機會的話會試下佢其他食物,如pizza and burger!!

順帶一提,影相時被店員禁止影餐牌.....其實影下又有咩所謂呢!!
跟餐甜品
餐飲
6oz Char-grilled Beef Tenderloin
伴碟garlic,好好食!
Angus Rib-eye Steak
把刀唔係好得!!
蘑菇湯
3條長形嘅餅
2010-02-01
餐飲
伴碟garlic,好好食!
Angus Rib-eye Steak
蘑菇湯