2018-04-22 1281 瀏覽
[ 清新輕食 | 我最愛的茶漬飯🌿]••呢間新開個時同男朋友黎過,但佢唔願意等我慢慢影相🌚今次同朋友黎,佢肯忍受旁人既目光,又肯比我無限影😘⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹茶食套餐($78)⭐️7.5/10我揀左蔬菜沙津、茶漬飯🥗首先利申我係偏心茶漬飯😍呢度既湯,茶味昆布味比較突出,味道清幽,唔似一般食開既鰹魚湯濃郁味🤔我係鍾意既,因為感覺好清新,食完完全無負擔👍🏻不過如果湯可以多啲就好,唔夠食一碗飯🍚主菜4選2,我揀左柚子煎茶雞翼、茉莉花豆腐🌸雞翼好好味,係我鍾意既柚子味🍊淡淡柚子味甜甜地,味道調教得岩岩好👅豆腐外面煎香左,內裡保持嫩滑,茶味都勉強食到🤣-佢地既甜品都好值得試👍🏻仲有抺茶鮮奶好玩又好飲,雞手鴨腳既我,倒瀉哂碗抹茶🙈🔹抺茶戚風蛋糕($35)⭐️9/10當日無原個賣,得切件,不過反而做飯後甜品就剛好🍰蛋糕好軟熟好有彈性好輕盈!整得個質感非常好呀🏅淡淡抹茶味加上淡淡忌廉,忌廉做得好輕身,而甜味由紅豆帶出👅整體味道好好👍🏻-🔹抹茶榛子朱古力芝士蛋糕($32)⭐️8/10朋友既,我偷食左兩啖😝呢款甜度較高,我有啲驚訝係朱古力味居然無搶過抹茶味🍵而且芝士蛋糕質地都係做得好好,好滑,完全唔會鬆散👍🏻
[ 清新輕食 | 我最愛的茶漬飯🌿]

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆

🔹茶食套餐($78)⭐️7.5/10

🔹抺茶戚風蛋糕($35)⭐️9/10
🔹抹茶榛子朱古力芝士蛋糕($32)⭐️8/10
朋友既,我偷食左兩啖😝呢款甜度較高,我有啲驚訝係朱古力味居然無搶過抹茶味🍵而且芝士蛋糕質地都係做得好好,好滑,完全唔會鬆散👍🏻漏唔漏就唔知喇,我只係食左兩啖🤣

🔹抹茶鮮奶(跟餐+$3)⭐️8/10
我對呢杯抹茶鮮奶印象好好💭首先攪拌碗抹茶至起泡,然後溝落鮮奶🍵我係倒瀉哂🤦🏻‍♀️覺得奶味較突出,抹茶甘甘地,呢個比例我鍾意👍🏻甚至覺得好過Starbucks🤭
🔺甜品比較出色,我覺得我會為左甜品再返去😍想再試埋其他口味既戚風蛋糕💕
🔺成餐味道都較清淡,食完有飽肚感,但唔會覺得好滯👍🏻平時食開重口味,偶爾清一清都好唔錯😛
🔺店內裝潢好舒服,我超級喜歡🧡