2017-09-15
放工約左朋友去旺角搵好野食,同事好醒目已經係大滿喜訂左位,17:30準時入座。小弟即刻柯打至愛刺身,火炙壽司同卷物,款色都多同齊,挪威三文魚刺魚夠肥美無筋,北海道鮮帶子夠厚肉,食完一轉即刻要再叫。好快又上至愛火炙系列,今次叫左鵝肝伴汁燒和牛,醬燒珍寶蟹棒,鹽燒三文魚,xo醬帆立貝燒和牛真係燒到岩岩好,又唔係全熟,醬汁惹味,加粒鵝肝吊味真係推介首選,真係低估左珍寶蟹棒個大細,真係夠大落足料,鹽燒三文魚保持水準,驚喜不算太大,xo醬帆立貝又係推介之選,愛食xo醬一定要試下,足料醬加份量大帆立貝,配搭一流,抵食卷物有2款特別吸引我,就係千島大蝦卷同露筍和牛卷,小弟自幼對炸蝦都情有獨鍾,千島醬配合足料大蝦,一口卷真係大滿足!和牛卷感覺比火炙燒和牛遜色,不過都值得一試。食到咁上下,緊係到甜品啦,3.6牛乳奶凍推介之選,牛奶味香軟滑又唔太甜,一食就食左2杯,今晚放題真係大滿足!