2022-09-18
住喺將軍澳嘅我對附近嘅餐廳已經非常熟悉,甚至已經開始食到有啲厭。咁啱今日喺寶琳行街,見到呢個新開嘅燒肉放題,係日本開過嚟嘅。門口仲有大大隻牛吸睛,晚飯時間好多人幫襯,好吸引,所以一於叫男朋友陪我試下。我哋兩個揀咗個b餐,可以食120分鐘,咁就唔使趕啦。呢個餐已經包好多款牛肉,雞肉,豬肉,野菜,海鮮可以任食。入座之後,餐廳會首先送上兩個好靚嘅燒肉拼盤,舟・盛合同埋桶・盛合,入面有齊海蝦帆立貝, 牛里脊肉,牛肋肉,雞肉。 牛肋肉質素唔錯,切得夠薄,肉味好濃郁。其他肉類炸物等等就可以掃 q r code電子落單,而我最愛嘅就係特選薄炙牛肋肉,牛肉係薄切嘅好大片,上面油花好靚,配埋日本蛋嚟食,又滑又嫩,,encore咗足足四次!另外薄切嘅牛舌,質素都好好,唔會太韌。海鮮方面除咗原本拼盤有嘅,我哋亦都再試埋有牛油嘅海蝦同帆立貝,我會話整個層次完全向上升,香味濃郁,而且creamy。海蝦夠彈牙,帆立貝食得新鮮,燒到半熟就最正。除咗燒物之外,我哋試咗炸蝦同炸蠔,質素可以媲美出面日本餐廳單叫嘅。 炸粉唔厚,炸蠔好勁多汁好juicy。而除咗可以手機落單仲有自助巴,有好多款式嘅布甸,有沙律可以自己整, 飲
另外
而除咗可以手機落單仲有自助巴,有好多款式嘅布甸,有沙律可以自己整, 飲品方面又有汽水果汁美人水等等,而最驚喜嘅竟然有爆谷 !
冰品方面,呢度係有好多款明治嘅雪條,出面買一條都好貴架。 我哋就試咗四隻味,其中我最鍾意嘅係白桃烏龍味,食咗兩條!
整體嚟講呢度環境好大,坐得好舒服,嘢食都嚟得好快,選擇又多 係一個食晚飯嘅好選擇!