2021-03-30
今晚同同事gathering, 滿足多重口味, 揀左銅鑼灣一間任飲任食放題, 兩小時任食刺身、壽司、打邊爐、炸物、燒物, 仲有多款甜品, 款式選擇多, 怪不得平日晚, 全場full book。不過二人檯就有點兒迫, 放左兩個湯底同一個大碗, 基本上唔能夠一次過order太多野, 冇位放。蔬菜、飲品、混醬設於自助區, 疫症期間去自助區都需戴口罩, 確保衛生。野飲方面, 仲有即斟啤酒機任斟, 酒鬼們至愛!其他火鍋配料等等, 就click order紙落單, 份量都以人頭計。自選湯底, 我揀左胡椒豬肚湯底, 湯底有陣陣胡椒香, 同埋幾片薄嘅豬肚。先講刺身, 賣相唔差, 放題水準, 不算高質, 但至少唔腥, 三文魚薄而且偏林, 魚香味唔太出, 帶子有鮮甜味, 北寄貝爽火鍋配料都切得細細件, 特別係牛柏葉, 不過係爽的海鮮類都係任食, 不過質素不要抱期望, 蝦係爽, 不過缺鮮味, 蜆冇沙火鍋主打當然係肉類, 豬牛羊雞都有齊, 所有都均為超薄切, 稍為烚幾秒食得, 爭取時間食多幾碟兩款牛任食, 分別係美國牛肉、美國極上牛肉可能兩者都係薄切, 味道分別不大, 極上牛肉口感相比下滑少少豚肉同樣薄切,
野飲方面, 仲有即斟啤酒機任斟, 酒鬼們至愛!
火鍋配料都切得細細件, 特別係牛柏葉, 不過係爽的
兩款牛任食, 分別係美國牛肉、美國極上牛肉
豚肉同樣薄切, 雖然肉比例相對少, 但食落唔會成口油, 反而口感嫩滑
燒物方面我就食左雞軟骨、芝士燒蟹蓋
雞軟骨爽脆, 加左少少鹽調味, 送酒一流!
芝士燒蟹蓋 口感似薯蓉, 有蝦粒, 有些少鮮甜味
建議大家留肚食甜品啊! 超過十款特色甜品任食
入口即溶嘅芒果乳酸棉棉冰配芒果爆珠, 水準同出面甜品店差不多
同埋佢地嘅雪糕超軟滑, encore左好幾杯!