2024-09-25
-人我哋揀咗SET E可以食 120 分鐘,時間好充裕,唔使急住狼吞虎嚥。平日$ 598 嘅價錢就可以食到咁多高質素嘅食材。仲有145 款食物嘅選擇任食,每次嚟都可以試唔同嘅配搭。不過今日週末所以價錢高過平日,但考慮到食材嘅質素同種類,都仲係好超值🍣黑毛和牛六款肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉、牛肋條,和牛嘅油花分佈得好均勻,入口即溶。肉質嫩滑,帶有綿密的口感。每一片都帶住淡淡嘅奶香味,香而不膩。就算食咗好多片,都仲會想再食多啲🍣2色蒽花牛舌(鹽味)牛舌切得好薄,口感彈牙得嚟又唔會太韌。鹽味啱啱好,突顯咗牛舌本身嘅鮮味。蔥花嘅點綴既令賣相更加吸引,又令味道更有層次。係一道開胃又送飯嘅好餸🍣生牛大腹肉壽司新鮮嘅生牛肉配埋醋飯,味道竟然出奇地夾。牛肉入口即溶,醋飯嘅酸味好好咁中和咗牛肉嘅油膩感。雖然係生食,但食落完全冇腥味,反而好清爽🍣蒜蓉牛油海蝦蝦嘅體形唔細,肉質實淨又有彈性。蒜蓉牛油嘅香味好吸引,但唔會蓋過蝦肉嘅鮮甜。蝦肉吸咗牛油嘅香味,每一啖都食得好滿足🍣M9薄炙牛里脊肉牛柳切得好薄,差唔多一燒就熟。表面微微嘅燒烤痕跡增添咗一絲香味。肉質嫩滑,帶住淡淡嘅牛肉清香。就算係薄片,都
🍣黑毛和牛六款
🍣2色蒽花牛舌(鹽味)
🍣生牛大腹肉壽司
🍣蒜蓉牛油海蝦
🍣M9薄炙牛里脊肉
牛柳切得好薄,差唔多一燒就熟。表面微微嘅燒烤痕跡增添咗一絲香味。肉質嫩滑,帶住淡淡嘅牛肉清香。就算係薄片,都食得出 M9 級數嘅肉質有幾咁細膩