2015-04-10
2048 瀏覽
放長假既第一日, 去左TEA今次去好遠既餐廳叫做Tea Saloon by Another Fine Day.係中環MTR出來後行10-15分鐘左右, 地點有點偏, 因為要上山, 不過源住中環行人天橋行其實好易搵.坐位分2PART, 出面係樓底高, 光猛D.望街入面就坐SOFA, 樓底矮D 暗D, 情調好D.本身鐘意出面多D, 不過個日就坐左入面, 不過冇咩所謂, 分別不大.有兩款high tea sets選擇: 一款是Ladies, 另一款是Gentlemen.Ladies就多D甜點,Gentlemen就多D鹹點。每款叫了一set, 其實好想介紹下, 不過已經唔記得晒D名.總括來講, 我覺得鹹點好食過甜點. 有一舊甜點, 我覺得係焗燶左/OVER左, 個皮好黑好硬.仲有SCONE, 唔好食, 通常SCONE到好少會唔好食. 佢係比較硬/脆, 個皮食落係似餅干, 吾係鬆化個種鬆脆.價錢方面算貴, 加埋一兩個人計, 每人要250. 算係酒店級價錢.同埋係限時間, 我BOOK-2點, 4點要交檯.
坐位分2PART, 出面係樓底高, 光猛D.望街
入面就坐SOFA, 樓底矮D 暗D, 情調好D.
Ladies就多D甜點,Gentlemen就多D鹹點。
同埋係限時間, 我BOOK-2點, 4點要交檯.