2018-12-17 459 瀏覽
觀塘唔知係幾時成為左工廈美食嘅代表。放工係需要時間俾自己身心休息一下,而去一間好食嘅餐廳先係冇虧待自己嘛。呢一道係龍蝦湯蟹肉長通粉。龍蝦湯嘅味道好出,每條長通粉都掛住龍蝦湯汁,每一啖都係龍蝦湯。至於長通粉,我就覺得口感略為硬左些少,鍾意食開硬身嘅就會覺得有口感,如果唔係就建議煮多一陣。第二道係大蝦伴豬胺,仲有配菜薯條添。大蝦煎得過咗火,食落比較韌同鞋。豬胺就煎得好出色,食落一啲都唔韌之餘,仲有肉汁。唯一有少少彈嘅就係煎得個皮唔夠脆。二百蚊左右已經包哂starter,soup,main course,desert,同飲品,算係咁。餐廳嘅整體感覺都好似外國嘅酒吧,空間十分之大,最適合約埋三五知己一齊去夜晚食飯吹水。