2017-04-24
今日起荔枝角放工, 都差唔多7點幾8點, 本身約左女友去旺角食飯, 不過太夜趕過去好似冇咩野食, 之後索性搵下荔枝角有咩食, 然後叫佢一齊黎食, 當然唔少得上Openrice搵下, 之後就搵左間同幾近巴士站既餐廳『創味坊』之後等埋女友就一齊入去, 望落間鋪都好新下, 不過可惜附近既鋪頭唔多入面個環境都唔錯, 有少許工業風格C9 咖哩牛坑腩飯 $58+8(凍飲)咖哩加牛腩既吸引力真係好大, 因為我大部份餐廳既咖哩腩, 好多都會衰起個咖哩或者牛腩上呢到既咖哩食落層次算係分明, 由食到少許椰子汁味, 椰味唔會太重, 因為一重就會蓋過咖哩味之後就慢慢食到香料味道, 冇味精, 再食到少許辣味, 辣道唔會勁, 因為好多人都唔食得辣之後食牛坑腩位於牛的前胸, 屬上乘牛腩, 帶有比較多的牛筋, 口感爽薯仔炆得入味, 好有咖哩味, 我超LIKE~飯亦好香, 加入咖哩味, 簡直好食去形容凍奶茶茶和奶剛剛好, 因為好多地方既奶茶都冇茶味, 一杯好飲既奶茶一定唔少得有香香既茶做得奶茶, 一定要做到『茶香奶滑』 正正創味坊就有呢種味道之後覺得唔太夠飽, 就叫左個西多士黎食FB3 法蘭西多士 $22上枱時我已
做得奶茶, 一定要做到『茶香奶滑』 正正創味坊就有呢種味道
FB3 法蘭西多士 $22
上枱時我已經聞到超級香噴噴, 因為係剛剛先炸起比我
上面既牛油仲要未溶, 牛油加炸好既西多士, 賣相已經好吸引
淋上糖漿就係我最愛既西多士
切落去, 濃濃花生醬都流出黎
第一啖食落去, 我包你愛上呢到既西多士, 因為甘多樣味道入口, 真係一試難忙
香甜既糖漿, 花生味濃, 加上外層有少許脆...真係好好食