2024-08-15 126 瀏覽
放工後同同事去飲兩杯,但係又肚仔餓哦。入咗一間食韓國料理—炸雞+啤酒唔睇OpenRice唔知,原來「李家」一共喺香港有四間分店,因為放工,所以食咗最近公司既埃華街餐廳嘅炸雞有分為有骨及無骨,由於我朋友唔食辣,按照口味亦都可以雙拼炸雞🍽️青辣椒蛋黃醬炸雞呢個口味單睇個名都已經一定要點,結果沒有失望,青咖喱蛋黃醬惹味但又不太辣,炸雞新鮮炸起,雞肉Juice,配上洋蔥增添口感🍽️蜂蜜蒜蓉炸雞蒜蓉似乎係裝飾,主要食到蜂蜜味,我對甜嘅炸雞不是太感興趣,我朋友就覺得好味,佢嘅評價是份量很多,一個人吃不完,每件雞都啖啖肉🍽️海鮮炸醬麵後悔叫咗呢個,根本就係六人份量,但係我哋得兩個人,食完炸雞已經食唔落啦,最後要打包拎走。係我人生第一次食炸醬麵,我仲要特登上網search咗主要醬料原來係黑豆醬,味道甜甜地,唔好睇佢好多麵條,其實亦都好多海鮮🍻最鍾意係冇酒精啤酒,就算唔飲得都可以啤一啤,個樣打卡一流📝另外值得一讚既系前菜醃蘿蔔,真係唔係間間醃得好食

🍽️青辣椒蛋黃醬炸雞

🍽️蜂蜜蒜蓉炸雞

🍽️海鮮炸醬麵

🍻最鍾意係冇酒精啤酒,就算唔飲得都可以啤一啤,個樣打卡一流

📝另外值得一讚既系前菜醃蘿蔔,真係唔係間間醃得好食