2023-12-27 44 瀏覽
WFH lunch去試下新開既餐廳,環境幾好,都幾快可以入座價錢都唔算貴, 同一般CAFE差不多, 都幾多選擇香煎虎蝦配辣蕃茄汁意粉 $129三隻虎蝦都非常彈牙! 辣蕃茄汁有辣味有蕃茄味,而嗰種辣係有一種後勁,平衡得非常之好!意粉係我鍾意嘅軟硬度,係淋身少少嘅,而且好掛汁! 整體相比之下意粉出色d~  烤雞菠蘿漢堡配檸檬醋醬及焗薯 $126呢個Menu上都有mark到係辣嘅,不過食落就冇乜辣味,所以食唔到辣既都可以放心是依個~ d雞一d都唔乾身,份量仲好多,中間夾嘅蔬菜同蕃茄都好新鮮!成個burger咁厚身連我都唔可以就咁拎住食,要拆件食,仲有四五嚿夠淋又有調味嘅薯仔,份量十足生酮宇治抹茶$61第一啖有好濃烈嘅綠茶甘苦味,有驚喜喎唔會好膩,食飽正餐都輕鬆食晒個忌廉卷平時行過都想試下佢既咖啡,Flat white幾香滑,拉花都hold到杯底,幾好

價錢都唔算貴, 同一般CAFE差不多, 都幾多選擇
香煎虎蝦配辣蕃茄汁意粉 $129
辣蕃茄醬大蝦意粉

烤雞菠蘿漢堡配檸檬醋醬及焗薯 $126
生酮宇治抹茶$61
第一啖有好濃烈嘅綠茶甘苦味,有驚喜喎
唔會好膩,食飽正餐都輕鬆食晒個忌廉卷
辣蕃茄醬大蝦意粉