2016-01-20 1395 瀏覽
最近做野忙到甩碌,都好耐無去四出搵野食,所以今日決定同朋友抽少少時間,試下呢間拉麵先!環境唔算好大,坐落雖然有少少迫,但咁樣更加貼近傳統日本既拉麵店,因為日本傳統拉麵店都是迫迫地的!一坐低就聽到店內播放我最喜愛既日本歌,感覺好好!而且仲有地方俾你電話差電,真係好貼心的服務,對低頭俗黎講係天大的喜訊!仲有樣野要讚的,就是店員非常有禮貌,當我地有唔明既地方,店員都好有禮貌解答!服務又周到,服務分我俾九十分啦!趁啲食物未到,叫住兩支野飲住先!我自己就飲蘋果梳打,我朋友就飲提子梳打,唔錯,都幾好飲!等左大概十分鐘。。。登登登登。。。拉麵到啦!特上辛辣味贈拉麵!辣度方面可以揀普通同激辛,我自己就揀左普通,如果想食少少辣又唔太食得勁辣既,普通就最岩你!麵的種類,有幼麵同曲麵你揀,我問店員,佢地話幼麵比較入味而曲麵就比較彈牙,睇下你地中意邊款啦,我自己就中意入味啲,所以就叫左幼麵!啖啖既幼麵滲滿辛辣味既湯汁,嘩,簡直無得輸!溏心蛋真係超正,果啲又滑又香既蛋汁,令我回想返以前係日本食拉麵果啲感覺!叉燒口感唔錯,唔會因為浸過湯而變得太淋,依然保持到肉質既鮮嫩!食拉麵點可以唔叫份餃子食下!我自己中意餃子配
食拉麵點可以唔叫份餃子食下!我自己中意餃子配辣醬,所以可以係剔食物揀拉麵果張紙剔追加辣醬!
2016-01-16
午餐