2018-05-25
大人鍾意食日本嘢但又要怕肥,平日同大人去親食壽司佢自己就食刺身我就食飯為咗自己個胃著想,book到枱我都要會揀放題食,起碼自己食都好嘢先。去到我二話不說就剔刺身先,依間有D較高質數嘅刺身就係池魚王,平日出街食池魚多數要限定價錢又貴D,仲有油甘魚同甜蝦。壽司都有好多款揀,我就揀灑佢哋嘅皇牌嚟食樣樣都好ok,其中有個岩鹽鵝肝牛肉依個一定要食牛肉味夠面又燒一燒過增加個香味,食完依D就食吓熟食先嚟一批燒物,有燒雞翼,牛舌,海蝦,仲有羊架。大人就叫咗黑松露帶子沙律,估唔到又幾好食,需然細細份但帶子又大粒沙律菜又新鮮仲有車厘茄max埋,泰式鳳爪味道都唔錯唔怪得都係皇牌之一,炸物我就叫芝麻雞翼,依個夠香口又醃得好食炸醬又唔會太厚仲要食埋炸貓山王,我原粒放入口裏面一咬開陣陣係香味撲出講唔出個種興奮同爽嘅感覺。