2023-05-18
最近發現到旺角黑布街有間小店外型似cafe,其實內𥚃餐廳提供自家創干鍋😍非常創新改變對傳統干鍋嘅刻板印象,但又保留到四川菜嘅特色,例如麻辣黑松露、日式壽喜燒味干鍋等創新口味…另外,餐廳去到晚上9點半,店員通知我哋將會調校燈光,改變成酒吧模式🤩更有氣氛。我哋今次揀咗沙茶麻辣干鍋,而辣度都可以自選,怕辣可以叫BB辣,鍋底已包括土豆,蓮藕同娃娃菜,而配菜揀左豬頸肉、雞軟骨、午餐肉、濃汁牛丸,配上大量嘅白芝麻同香蔥,夠乾身而且好入味,食到停唔到口。串燒方面同樣水準不錯!✦ 日本直送炸迷你紫薯一口紫薯,外脆內軟,甜甜地超好食。✦ 辛手雞棒肉串自家製以雞肉同雞軟骨整成,咬到粒粒軟骨,口感好豐富。✦ Juicy台灣腸 皮脆肉香,咬落去肉汁非常豐富。✦ 川燒脆雞皮雞皮燒得非常香口,脆卜卜。另外飲品叫咗一杯餐廳新產品手打檸檬茶🍋同抹茶🍵,手打檸檬茶面層已經有大量檸檬粒,口感層次豐富,味道酸酸微微好醒胃👍🏻而抹茶口感較軟滑,二款飲品甜度適中。
串燒方面同樣水準不錯!
✦ 日本直送炸迷你紫薯
一口紫薯,外脆內軟,甜甜地超好食。
✦ 辛手雞棒肉串
自家製以雞肉同雞軟骨整成,咬到粒粒軟骨,口感好豐富。
✦ Juicy台灣腸
皮脆肉香,咬落去肉汁非常豐富。
✦ 川燒脆雞皮
雞皮燒得非常香口,脆卜卜。