2021-05-26
揀咗間要行上斜嘅有格調嘅地方靜靜地chill吓🍽️. 掛住傾計嘅兩姊妹坐低就揀set dinner唔想煩啦🤣『黑松露蘑菇湯🍄』係有粒粒菇肉又香又creamy嘅開胃餐湯!!主菜『美國頂級牛腹扒 配香煎鴨肝』😍😍量雖少但擺盤精緻!! 牛腹扒油脂分佈勻稱且肉質細嫩兼夠肉味!而塊鴨肝都煎得好焦香且入囗溶化👍👍另一主菜『和牛面頰 配芋絲 & 黑蒜薯蓉』好少見咁用咗炸芋絲做topping😀襯咗日式燒汁嘅和牛面珠墩炆得軟腍鬆化!最有驚喜係墊底嘅mashed potatoes惹味得嚟打得夠滑身😋跟餐甜品點咗『真空慢煮芝士蛋糕 配 椰子雪糕』杰身濃郁嘅芝士蛋糕鋪咗餅碎喺面即刻覺得似木糠布甸feel😛好味!!同椰子味十足嘅滑溜雪糕襯埋食好夾!!另外單點咗嘅凍朱古力都可可得嚟唔過甜呀🍫🍫